rsz__dsc6997-compressor

 

Marie François begon op zes jarige leeftijd met piano spelen. Ze kreeg haar eerste pianolessen van haar moeder. Toen Marie 9 jaar was ging ze naar de NIKO-academie voor Muziek, Drama en Dans in Neerpelt te België om lessen te volgen bij Koen Evens. Ze slaagde op zestien jarige leeftijd Cum Laude af en vervolgde haar studie op de muziekschool “Kindsheid Jesu” te Hasselt.

Ze volgde een aantal jaar lessen bij Anne Camps die haar speciaal voorbereidde voor concoursen, recitals en optredens.

In 2009 nam Marie deel aan het Princes Christina Concours in Maastricht en won een masterclass bij de Nederlandse pianist Ton Demmers. In 2011 nam Marie opnieuw deel aan dit concours en won ze een aanmoedigingsprijs met complimenten van de jury. In 2013 werd ze laureate bij de MAM competitie in Maastricht.

Marie volgde onder andere masterclasses bij Valentina Berman, Alexander Melnikov, Eliane Rodrigues, Sergio Tiempo, Lilya Zilberstein …..

Ze is tevens actief in verschillende kamermuziek ensembles. Ze speelde samen met de Belgische fluitiste Liese Claesen. Samen vormden zij “La Duetta” en namen tweemaal deel aan het Europese jeugdmuziekfestival te Neerpelt waar ze beide malen een cum laude eerste prijs behaalden. Op dit moment speelt ze samen met de Duitse celliste Felicia Hamza.

Marie François verzorgde concerten in België, Nederland, Duitsland, Luxemburg en Italië. In 2014 verzorgde ze tijdens de “Uitmarkt” een optreden in de kleine zaal van het concertgebouw te Amsterdam.

Onlangs sloot ze haar bachelor studie cum laude af bij Joop Celis aan het conservatorium van Maastricht en vervolgd haar Master opleiding bij Alan Weiss.

 

Website: Marie François

 

Uitgebrachte Cd’s Marie François:

Verwachte CD Release september 2017: Clementi, Schumann, Prokofiev, Granados en Kapustin.