Raf de Keninck

Raf De Keninck werd geboren te Duffel in 1973. Voor zijn bijzondere inzet op vlak van hedendaagse kamermuziek ontving hij hij de BAP-Sabamprijs (1997) en de Willem Pelemansprijs (1997). Verder werd hij laureaat van de Dexia Classics (1992), laureaat van de internationale wedstrijd Orpheus-prijs (1997), laureaat van de Nederlandse Nationale Kamermuziekwedstrijd te Almere (2005) en halve finalist van het internationale kamermuziekconcours Gaetano Zinetti te Verona, Italië. In 2014 ontving hij vanuit de Belgische Unie der componisten de “Fug Trofee” voor de promotie van hedendaagse Vlaamse muziek.

Als klarinettist en op basklarinet creëerde hij tientallen werken die te beluisteren zijn op radio-opnames en cd-producties. Zo was er een uitzending door de Nederlandse zender Radio 4 van uit het Koninklijk Concertgebouw amsterdam waar hij met het trio Energieco optrad. Raf nam cd’s op voor de labels Phaedra en VanderKrieken Classics. Opvallend is de jarenlange samenwerking met de componist/beeldendkunstenaar George De Decker waarmee hij de grenzen van beeld, concept en geluid aftast. Als kamermusicus en dirigent ontving hij vele lovende woorden van solisten, componisten en pedagogen. Opvallend bij elke uitvoering is zijn ingesteldheid om alle aspecten die de muziek in zich draagt tot bij het publiek en mede-uitvoerders te brengen.

Naast het werken met professionele musici is Raf al meer dan 27 jaar actief als dirigent binnen de amateur harmoniewereld. Zo was hij dirigent van verschillende Nederlandse en Belgische orkesten uit de hoogste divisie. Deze talloze samenwerkingen brachten unieke projecten tot stand waar diverse kunstvormen elkaar versterkten. Verder behaalde hij tientallen eerste prijzen en kampioenstitels tijdens diverse wedstrijden in zowel België als Nederland. Op occasionele basis dirigeerde hij orkesten als Altena Brass en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Naast de vaste orkesten waarover hij de leiding heeft verzorgt hij repetitieweekeinden en orkestkampen voor diverse organisatoren zoals VLAMO ect.

Raf was 15 jaar lang artistiek leider van het Emanon Ensemble waarmee hij meer dan 100 werken creëerde veelal voor de grote festivals of live radio uitzendingen. Van 2010-2012 was hij verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten als coördinator en docent kamermuziek als ook docent slagtechniek en ensembledirectie. Op dit ogenblik is hij directeur Muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Daarnaast is hij sinds 2013 artistiek leider van het Vlaams Sinfonietta. Als jurylid is hij terug te vinden bij VLAMO, Boulevard Festival, Dexia Classics en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt.

Raf starte in 2015 een doctoraatstudie in de Kunsten aan de Vrije Universiteit te Brussel ism het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

 

Website: Raf De Keninck

 

Uitgebrachte Cd’s Raf De Keninck:

Cover Carnets de Voyage
VDKC17001 – Carnets de Voyage

'Carnets de voyage' – Raf De Keninck

Note:
Flac file: 192 kHz. 24 Bit. 1.560,550 Mb.
Flac file: 96 kHz. 24 Bit. 456,015 Mb.
Wav file: 44,1 kHz. 16 Bit. 583,641 Mb.
320 kbps. 44,1 kHz. 159,623 Mb.

 

Bepaal hieronder welk product u wenst:
9,5023,00 Incl. BTW Opties selecteren