“VanderKrieken Classics” is in november 2011 opgericht door Paul van der Krieken. Kamermuziek op hoge kwaliteit opnemen, deze opnames uitbrengen op het eigen CD-label en daarnaast een intensieve samenwerking met muzikaal talent nastreven is de basis geweest voor de oprichting van het CD-label “VanderKrieken Classics”

De Kwaliteit van de opnames en de lay-out van de cd’s realiseren ons moto: “The Color of Classical Music”

 

Opnametechniek

“VanderKrieken Digital Audio Recording” streeft ernaar de “opnametechniek” ondergeschikt te laten zijn aan de uitvoering.

Met andere woorden, wij willen een uitvoering zo “puur” mogelijk registreren.

Wij registreren onze hoogwaardige muziekopnames in natuurlijke ruimtes zoals concertzalen en kerken en maken gebruik van de aanwezige akoestiek. De registratie wordt uitgevoerd met uitstekende apparatuur en deze is uitermate geschikt voor het maken van audioregistraties in natuurlijke ruimtes door de transparante klank. Voor de opname gebruiken we DPA microfoons gekoppeld aan RME microfoonvoorversterkers (OctaMic XTC), welke middels MADI verbonden zijn met de interface, RME HDSPe MADI FX, van het Digital Audio Workstation (DAW). Doordat we de voorversterkers zo kort mogelijk bij de muzikale bron plaatsen zijn we in staat de analoge verbindingen tussen microfoon en voorversterker zo kort mogelijk te houden. De gebruikte microfoonkabels,”Gold Studio Neglex quad 2534″ zijn van Mogami.

Voor de opname wordt gebruikt maakt van Apple Logic Pro en de opname wordt ingelezen op 24 Bit niveau en met een samplefrequentie tot 192 KHz.

Editing en mastering worden in Soundblade HD van Sonic Studio gedaan met de toevoeging van iZotope RX restauratie software. Als afluistering hebben we de beschikking over een Cranesong Avocet met Philips MFB Studio luidsprekers en Beyerdynamic DT 880 Pro en DT 770 Pro hoofdtelefoons. De bekabeling in de studio is uitgevoerd met Mogami Gold AES/EBU 3173.

 

Downloads

Wij bieden u de mogelijkheid om via onze website zowel fysieke cd’s te kopen of de aangeboden muziek te downloaden in verschillende formaten.

De te downloaden muziek zal aangeboden worden als :

  • MP3,
  • CD kwaliteit, 44,1 kHz-16 bit wav-file
  • Master kwaliteit, 96 kHz-24 bit flac-file
  • Studio kwaliteit, 192 kHz-24 bit flac-file
Flac files.

Flac (Free Lossness Audio Codec) comprimeert de audio file tot ongeveer de helft zonder enige informatie te verliezen, het zogenaamde “Lossless Compression”.

De 24 bit Flac-files zijn op dit moment de hoogste kwaliteit die we u kunnen leveren met een sample rate van 96 en 192 kHz.

Om Flac-files te beluisteren heeft u een media player nodig die Flac-files ondersteunt. De Flac Homepage bevat een lijst met media players  voor zowel Mac als Windows gebaseerde computers.

 

Contact

Adres

Rondeel 12

5509 NL Veldhoven

Nederland

 

Telefoon +31 (0)6 28241856

Website www.vanderkriekenclassics.nl

E-mail   info@vanderkriekenclassics.nl

 

KvK nummer  53932773

BTW nummer NL142367163B01

 

Bank gegevens

KNAB Bank 0255 4224 90

IBAN NL78 KNAB 0255 4224 90

BIC KNABNL2H